Onderhoud aan buitenzonwering is belangrijk voor de levensduur van uw producten en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos blijft werken.

Bij Hubo Spijkenisse kunnen we zorgen voor jouw nieuwe zonwering en deze leveren en monteren, maar we kunnen ook jouw oude zonwering of rolluik maken. Dat is ook weer beter voor het milieu. Soms zijn de kosten van het repareren een stuk lager dan het vervangen van uw huidige zonwering en dit is dan weer beter voor jouw portemonnee en daarom bieden wij deze service aan, denkend aan het milieu en aan de portemonnee van onze klant.

Rolluik laten plaatsen - Hubo Spijkenisse
Rolluik plaatsen - Hubo Spijkenisse

Wat u zelf kunt doen

  • Reinig regelmatig: Maak de zonwering schoon met een mild reinigingsmiddel en water. Verwijder stof, vuil en eventuele vlekken voorzichtig met een zachte borstel of doek. Zorg ervoor dat je alle oppervlakken, inclusief het frame en het doek, grondig reinigt.

  • Controleer de draaidelen: Controleer regelmatig de werking van de zonwering, zoals de bedieningssystemen en de bevestigingen. Probeer uw product in het voorjaar na te kijken zodat u als uw het product wilt gebruiken niet zonder zit. Zorg ervoor dat alles soepel beweegt en goed vastzit. Als je merkt dat er iets niet goed werkt, laat het dan nakijken en repareren door een professional.

  • Inspecteer het doek: Controleer het doek op eventuele scheuren, losse naden of andere beschadigingen. Indien nodig, repareer of vervang het doek om verdere schade te voorkomen. Het is ook belangrijk om het doek goed te laten drogen na bijvoorbeeld een regenbui, voordat je het weer oprolt om schimmelvorming te voorkomen.

  • Bescherm bij slecht weer: Bij harde wind, stormen of hevige regen is het belangrijk om de zonwering in te trekken of te beschermen. Dit voorkomt schade aan het systeem en het doek. Sommige zonweringssystemen hebben ingebouwde sensoren die automatisch reageren op weersveranderingen, maar het is altijd goed om extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

Professionele schoonmaak of onderhoud nodig ?

Wij kunnen voor jouw je zonwering of rolluik weer werkend maken of verbeteren met bijvoorbeeld een nieuwe motor of doek. Heb jij interesse in deze optie dan kun je onderstaand contact formulier invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met jouw op.

Rolluiken - Hubo Spijkenisse